Corona giver plads på Gendarmstien

Allerede i januar begyndte vandrere at booke deres ophold hos vores Bed & Breakfast.

Der var lige mange danskere og tyskere, som planlagde deres ture - og de var i god tid. Det virkede som om de havde lært lektien sidste sommer, hvor der stort set var udsolgt langs hele ruten i de tre sommermåneder.

Aflysninger fra Tyskland
Fra starten på marts ændrede mønsteret sig. Grænserne lukkede pga. covid-19, og vores tyske gæster begyndte at aflyse. De få, som ikke gjorde det, skrev vi til - hvorefter de aflyste. 

Dermed blev der bedre plads til vores danske gæster, både hos rutens værelsesudlejere og på selve ruten, hvor halvdelen af vandrerne normalt er udlændinge. 

Efter Danmark "lukkede ned" fik vi stadig bookinger fra danske vandrere, men samtidig også enkelte aflysninger.

"På grund af corona situationen", skrev man. Det er på den ene side meget forståeligt, at man foretrækker at blive hjemme, som man har fået besked på. Men på den anden side skal man jo foretage sig noget, og hvad kan være bedre end en tur, to og to, ude i den frie natur?

Ud i den friske luft - eller måske ikke?
Som Mette Frederiksen siger: Børn skal lege sammen to og to, og hellere ude i den friske luft end inden for. Og hvad der er sundt for børn, er vel også sundt for voksne?

Sandheden er vel, at det er en god ide, at tage sig en lang vandretur, som f.eks. på Gendarmstien. Man møder ikke mange andre vandrere for tiden, og hvis det sker, kan man jo træde til side for hinanden uden at komme for tæt på.

Det, som kan skræmme, er måske overnatningerne, hvor man træder ind i folks private hjem. Hvor effektiv er rengøringen, og holder folk den fornødne afstand? Er der desinficeret fra de forrige gæster? Forholdene er måske i orden det ene sted, men hvad med det næste på ruten?

Selve vandreturen kan uden tvivl afvikles på fuldt betryggende måde. Det springende punkt er overnatningerne, og her er det ikke nok til at have tillid til, at der er styr på hygiejnen - man må have fuld vished.

Vores "Corona procedurer"
Vi besluttede, at vi ikke lukker vores B&B midlertidigt, men i stedet sørger for at minimere risikoen. Dette indebærer, at vi informerer om vores procedurer, som vi har strammet yderligere op på. De består af følgende:

Modtagelse
Vi er normalt meget "til stede", når vi modtager vores gæster. Byder velkommen og forklarer alt, der er værd at vide. Men i disse tiden hilser vi i sikker afstand, mens vi overlader det til en "Håndbog for Gæster" at forklare alle detaljer, som det er værd at vide.

Rengøring
Regøringen består normalt af
støvsugning, afstøvning og gulvvask med brun sæbe. Helt ud i hjørnerne og under sengen. Tilsvarende på badeværelset, incl. rengøring af vask og kumme.
Håndklæder og sengetøj kogevaskes.

Dette har vi udvidet med grundig afspritning af alle flader, man typisk berører. Det omfatter alle dørhåndtag, trappegelænder, stikkontakter, lampekontakter, tv-betjening, dørkanter, bordflader, køleskabslåge, vandvarmer, kaffemaskine, skuffehåndtag,mikroovnlåge og knapper.

Kørsel
Har I købt GendarmstienFlex pakken med kørsel til og fra dagens etape på Gendarmstien, foregår dette normalt i vores bil. Men i disse tider må vi holde en vis afstand. Derfor tilbyder vi nu, at I kan køre både ud til starten på dagens etape og hjem igen sidst på dagen i egen bil. Vi kører foran i vores bil. Vi sørger så for at flytte jeres bil til det sted, hvorfra I ønsker at køre hjem til os. 

Med andre ord, bliver det oprindelige tilbud om kørsel ændret til et tilbud om at flytte jeres bil fra start stedet til dagens slut sted. Vi spritter rat, gearstang og dørhåndtag af efter vi har flyttet bilen.

Claus Levinsen
GendarmstienFlex.dk

Foto: Gendarmstien marts 2020 mellem Kruså og Kollund